Choď na obsah Choď na menu
 

Výlety

Ponuka výletov

 

Turisticko-informačná kancelária
v spolupráci s CK Top Reisen Dudince
pre vás každý týždeň pripravuje bohatú ponuku výletov.

              (Počas týždňa sa uksutočňuje niekoľko vybraných výletov z danej ponuky. Ponuka sa aktualizuje každý týždeň v pondelok.)

Počas vášho pobytu v našom kúpeľnom meste sa môžete vydať za poznávaním viacerých miest bližšieho či vzdialenejšieho okolia:

SVÄTÝ ANTON, BANSKÁ ŠTIAVNICA

Navštívite Kaštieľ vo Sv. Antone známy svojou historickou a poľovníckou expozíciou. Absolvujete prehliadku najkrajšieho a histo-ricky najzaujímavejšieho mesta Slovenska, zaradeného do zoznamu UNESCO - Banskej Štiavnice. V Štiavnici navštívite aj jeden z najväčších slovenských BETLEHEMOV. Zájazd sa koná v čase od 13:00 do18:00hod.

BANSKÁ BYSTRICA

 Banská Bystrica patrí k našim najväčším a najkrajším historickým mestám. Navštívite centrum Stredného Slovenska, absolvujete prehliadku historického centra s výkladom. Zájazd sa koná v čase od 13:00 do18:00hod.

BRHLOVCE

Spoznáte obec Brhlovce, známu skalnými obydliami - jedinečná expozícia ľudového bývania vytesaného priamo do skalného masívu. Expozícia múzea je tvorená dvojpodlažným obydlím a zachytáva atmosféru bývania minulých storočí. Traduje sa, že tieto skalné obydlia majú svoj pôvod v ochrane domáceho obyvateľstva pred nájazdmi Turkov v 16. a 17. storočí. Zájazd trvá cca 1,5 hodiny.

BRATISLAVA

Bratislava patrí medzi najmladšie hlavné mestá Európy. Napriek tomu je to mesto s bohatou históriou slobodného kráľovského korunovačného mesta, v čase keď sa nazývala Prešporkom (Pozsony, Pressburg). Počas návštevy Bratislavy absolvujete prehliadku mesta s výkladom. Navštívite najkrajšie miesta – Bratislavský hrad a historické centrum. Zájazd sa koná v čase od 08:00 do18:00hod.

BOJNICE

Navštívite jeden z najkrajších zámkov na Slovensku – Bojnický zámok s historickou expozíciou, pozriete si známu šesťstoročnú unikátnu Bojnickú lipu kráľa Mateja s obvodom okolo 12,5 m.

TOPOĽČIANKY

Pozriete si zámok v Topoľčiankach. Klasicistické krídlo kaštieľa sa pokladá za najkrajší a najčistejší architektonický prejav klasicizmu na Slovensku. V 20. rokoch minulého storočia sa zámok stal letným sídlom prezidentov republiky. Prvý prezident ČSR – T. G. Masaryk chodieval do Topoľčianok takmer každý rok.

VYSOKÉ TATRY

Počas výletu navštívite najkrajšie miesta Vysokých Tatier, a tiež Štrbské Pleso. Zájazd sa koná v čase od 08:00 do19:00hod.

Okrem spoznávania krás Slovenska vám ponúkame výlety aj do zahraničia:

 

OSTRIHOM

Ostrihom je mimoriadne bohatým mestom na turistické atrakcie. Okrem prírodných daností disponuje veľkým množstvom kultúrnych a historických pamiatok. Absolvujete výlet do Ostrihomu a Ostrihomskej Baziliky, spoločne si pozriete kostolnú časť, arcibiskupskú pivnicu, Klenotnicu a kryptu. Zájazd sa koná v čase od 13:00 do18:00hod.

KAŠTIEĽ SISSI V GÖDÖLLÖ

Navštívite jeden z najpozoruhodnejších barokových komplexov z 18. Storočia. Historický kaštieľ v Gödöllö bol obľúbeným miestom cisárovnej Sissy. Šľachtické sídlo, nechal vybudovať gróf Antal Grassalkovich I. v 30. rokoch 18. storočia a od roku 1867 sa stalo výletnou rezidenciou rakúskeho cisárskeho a uhorského kráľovského manželského páru, Františka Jozefa I. a Alžbety (Sissi). Zájazd sa koná v čase od 13:00 do18:00hod.

BUDAPEŠŤ

Budapešť, tak jak ju poznáme dnes, vznikla v roku 1873 spojením troch (do tej doby samostatných) miest - Starého Budína, Budína a Pešti. Absolvujete zaujímavý výlet s poznávaním jej histórie. Navštívite najzaujímavejšie pamiatky s výkladom. Zájazd sa koná v čase od 08:00 do18:00hod.

MESTÁ NA DUNAJI

Navštívite najkrajšie mestá na brehu Dunaja - Ostrihom, Vyšehrad a Szentendre. Vydáte sa na prehliadku miest s výkladom. Zájazd sa koná v čase od 08:30 do18:00hod.

VIEDEŇ

Grandiózne, hlavné a najväčšie mesto Rakúska. Pýcha dobyvateľskej dynastie Habsburgovcov. Počas výletu navštívite najzaujímavejšie pamiatky mesta hlavného mesta Rakúska, s výkladom. Zájazd sa koná v čase od 08:00 do18:00hod.